Новини

Пристанище Бургас ЕАД беше посетено от официална делегация от Китай01.06.2015
Пристанище Бургас ЕАД беше посетено от официална делегация от Китай

Пристанище Бургас ЕАД беше посетено от официална делегация от Китай. С чуждестранните гости се срещнаха Иван Капитанов – Председател на Съвета на директорите на пристанището и Диян Димов – Изпълнителен директор. 

Посетителите от Китай се интересуват от работата на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа, към българското Министерсво на земеделието и храните. Поощряването на сътрудничеството, търговията със селскостопански продукти, храни и напитки, както и обмяната на опит и партньорство между 16 държави от ЦИЕ и Китай, са сред главните стремежи на Центъра. 

Диян Димов – Изпълнителен директор на Пристанище Бургас ЕАД направи презентация на дейността на порта, възможностите за товаро-разтоварни операции, условията в откритите и закритите складови площи. Делегацията посети новия брегови център за управление на корабоплаването – едно от най-модерните съоражения за управление на корабния трафик в Европа. Гостите заявиха, че обмислят откриването на логистичен хъб и складови помещения под митнически режим за търговия с различни стоки в Бургас.

Направете запитване